Mythe over poseidon

Poseidon is volgens de Griekse mythologie de God van de zee en. Poseidon was de heerser over de zee, met een stoot van zijn drietand kon hij . In de Griekse mythologie is Poseidon de god van het water, zee,.

Na het verslaan van de titanen en de verovering van de macht over het . Toen er gebieden tussen hem en zijn broers Hades en Zeus verloot gingen worden, won Poseidon de heerschappij over de zee. Poseidon is een figuur uit de Griekse mythologie. Wanneer Poseidon kwaad was, reed hij met zijn gouden wagen over de zee en veroorzaakte hevige .

Dit doet vermoeden dat Poseidon in oorsprong een chtonische god (d.i. een god met betrekking tot de aarde) was, die pas later zijn gezag over de zee kreeg. Spring naar Poseidons heerschappij over de zee - Poseidon was zeer grillig en wisselvallig: afhankelijk van zijn stemmingen zweepte hij met zijn drietand . Nog een mythe is dat van Odysseus. Hij had een oog van de zoon van Poseidon uit gestoken. Poseidon was hier zo boos over dat . Amphritrite vond het vreselijk dat Poseidon vreemdging, maar omdat ze zo veel.


Niet voor niets zijn er genoeg prachtige, maar ook moderne boeken en films over! Poseidon – God van de zee, in de griekse mythologie, de Heer van de hele aarde van de wateren. Poseidon was de zoon van Cronus en Rhea, de broer van .

Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en de relaties tussen goden en. Hera, Hades, Demeter, Hestia, Poseidon en Zeus zijn zus en broers, . Welke rol speelde Poseidon in de Griekse mythologie? Verhalen over de daden en de macht van de goden heten mythen en de studie van . Aangezien daar veel verteld werd over de bekende Griekse mythologie, zijn ze dus op. Poseidon was de broer van Zeus en dus zoon van Cronos en Rhea.


Poseidon en Pallas Athene moeten een geschenk geven, zodat de koning kan bepalen van wie de stad zal zijn. Een antiek-verhaal, sage en mythe uit . Spring naar Poseidon - Bij de verdeling van het universum tussen Zeus, Hades en Poseidon kreeg Poseidon de zeeën om over te heersen. Poseidon was voor de Oude Grieken de god van de zee. In de verhalen uit de Griekse mythologie is hij de heerser over de zeeën, alle andere . Poseidon is in de Griekse mythologie de god die heerst over de zee, de wateren en hun goden. Hadden we het de vorige keer over de man-vrouwverhouding in het oude Griekenlan schiet mij Poseidon te binnen, Poseidon die van Zeus de zee als domein . In de oude tijden, in de tijd dat de Titanen over de aarde heersten, heerste.


Kronos en Rheia: ouders van Hera, Hestia, Demeter, Hades, Poseidon en Zeus. De mensen gebruikten de mythologie om zaken te verklaren waar dat op dat moment onmogelijk was, zoals de. Hij hield hier tientallen kinderen aan over.


Van Poseidon ontving Minos ooit de heilige witte stier van Zeus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel