Hulp bij psychische problemen familie

U hebt een familieli vriend of kennis met psychische problemen. Hulp voor familie, vrienden en kennissen van mensen met psychische problemen. Heeft u een familieli partner, vriend of vriendin met psychische problemen?

Het is niet altijd makkelijk om de ander te overtuigen om hulp te zoeken. Probeer hem zoveel mogelijk te steunen om uiteindelijk hulp te zoeken. Partners en ouders van (volwassen) mensen met psychiatrische problemen, lopen vaak tegen dezelfde dingen aan. Je kunt als naaste hiervoor bij Lentis .

Mijn dochter heeft psychische problemen en woont nog thuis. Ik heb het idee dat mijn partner heel dringend hulp nodig heeft, maar hij weigert alle hulp. Wij zetten ons in voor familie en vrienden van mensen met psychische of. Stel, je voelt je depressief en je moet maanden op hulp wachten. De zorg om een familielid met psychische problemen kan een grote impact hebben op de directe familie.


Dit blijkt uit een enquĂȘte van Fonds . Hier kun je anoniem en online terecht voor hulp bij psychische problemen. Hebt u vragen naar aanleiding van psychische problemen of een verslaving? U kunt terecht bij een aantal telefonische en online hulpdiensten.

Familie van mensen met psychische problemen kunnen bij GGZ Drenthe terecht voor hulp, o. Voor ondersteuning kunt u terecht bij Labyrint in perspectief en de vereniging Ypsilon, organisaties voor familie van mensen met psychische problemen. Tips voor familieleden en vrienden van mensen met psychische problemen. Familielid met psychische problemen? Als uw huisarts constateert dat specialistische hulp noodzakelijk is, dan volgt een. Maar ook voor de familie of omgeving kan het moeilijk zijn als een psychose in de.


Het zorgen voor een dierbare met psychische problemen wordt ook wel . Psychische problemen bespreekt u meestal eerst met de huisarts. Die kan u - als dat nodig is - verwijzen naar gespecialiseerde hulp. Het kan bijvoorbeeld gaan om opvoedproblemen of om problemen in de familie, binnen relaties of op het . Nochtans is de stap naar hulp minder groot dan u denkt.


Familie of vrienden van iemand met psychische problemen hebben het vaak ook moeilijk. Als een van je ouders psychische problemen heeft, kan dat een grote belasting zijn. Wist je dat meer dan een half miljoen kinderen in Nederland een vader of moeder hebben met psychische problemen of een verslaving. Familie, vrienden en betrokkenen bij mensen met psychische problemen. Ze bieden hulp bij het nakomen van verplichtingen als werknemer of ouder.


Deze zelfhulpcursus is bestemd voor iedereen die zich betrokken voelt bij iemand met psychische problemen: familie, vrienden, buren, collega's enzovoort. Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel