Syringomyelie

Syringomyelie (syrinx = buis, myelon = ruggenmerg) is de term die gebruikt wordt om holtevorming in het ruggenmerg aan te geven. Syringomyelie is een zeldzame neurologische aandoening waarbij het ruggenmerg wordt aangetast, meestal vooral ter hoogte van de nekwervels, en het . Vaak worden de begrippen hydromyelie en syringomyelie in een woord genoem alsof ze dezelfde betekenis hebben.

Een hydromyelie is een verwijding of . Bij syringomyelie ontstaan er holtes (syrinxen) in het ruggenmerg. De syrinxen zijn gevuld met hersen- en ruggenmergvocht.

De volgende patient heeft heftige pijnklachten en gevoelsstoornissen tengevolge een syringomyelie binnen de nekwervels, aandoening van het ruggenmerg. Syringomyelie wordt veel gevonden bij de Cavelier King Charles spaniel. Een hond heeft jeuk- en pijnaanvallen door holtes in het ruggenmerg.


Syringomyelie is een verwijding van de centrale holte die normaal door het ruggenmerg loopt. Bij syringomyelie ontstaan in het ruggenmerg holten die met vloeistof gevuld zijn. Bij syringobulbie ontwikkelen zich cysten in het verlengde ruggenmerg.


In CWZ Nijmegen kunt u terecht voor een operatie bij syringomyelie. Meer informatie over syringomyelie (buisvorming in het ruggenmerg) leest u op de website van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen. Op zoek naar informatie over syringomyelie?

Lees meer over deze aandoening bij het Radboudumc. Syringomyelia is een ziekte die naarmate de tijd voortschrijdt steeds ernstigere symptomen laat zien. Syringomyelia komt voor bij meer . Syringomyelie - Klachten en verschijnselen: - Geleidelijk verlies van het gevoel in de nek, de schouders en de bovenarmen.


De meest frequente oorzaak van syringomyelie is een congenitale afwijking van de hersenen, de. Chiari-I-malformatie, waarbij de cerebellaire ton-. De aandoening heet volledig Chiari-lijkende malformatie en syringomeylie, waarbij naast het bovengenoemde syringomyelie ook de kleine hersenen . Kortweg gezegd is syringomyelie een ziekte met een aantal vreemde en pijnlijke symptomen die ontstaan doordat door verkeerde fok het achterste deel van de . Syringomyelie is een chronische aandoening in het ruggenmerg.


Hersenvocht dat normaal om het ruggenmerg heen vloeit, komt in het ruggenmergkanaal en . Vrij zeldzame aandoening waarbij -meestal door weefselverweking- holten (= cysten) ontstaan in de grijze stof van het ruggenmerg. Net zoals de medische wetenschap bij de mens maakt ook de veterinaire wetenschap stormachtige ontwikkelingen door.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel