Hdp turkije

De Democratische Partij van de Volkeren (Turks: Halkların Demokratik Partisi (HDP), Koerdisch: Partiya Demokratik a Gelan) is een linkse politieke partij in . De Turkse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de voltallige top van de linkse Democratische Partij van de Volkeren (HDP) .

De Turkse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee medevoorzitters van de pro-Koerdische partij HDP en negen andere Turkse . Op het regionale partijbureau in Istanbul staan de gezichten van HDP-parlementariërs en lokale politici op onweer. De Turkse strijdkrachten bombarderen nu een stad binnen de grenzen van Turkije met tanks en helikopters omdat de inwoners van die stad op de HDP hebben . De HDP (Halkların Demokratik Partisi; de Democratische Volkspartij) is een pro-Koerdische politieke partij die is opgericht in . Negen parlementsleden van de HDP zijn donderdagavond gearresteerd door de Turkse politie. Enkele tientallen mensen verzamelden zich zaterdagmiddag op het Spuiplein in Den Haag om te demonstreren tegen de arrestaties van . Turkije heeft twee leiders van oppositiepartij HDP opgepakt. Ook negen andere parlementsleden van de Koerdische partij zijn gearresteerd.


De pro-Koerdische oppositiepartij HDP staakt haar werkzaamheden in het Turkse parlement. Dat liet de partij zondag weten in een verklaring.

De Turkse politie heeft in de nacht van donderdag of vrijdag de twee voorzitters van de pro-Koerdische partij HDP en minstens dertien andere . Twee medevoorzitters van de Turkse partij HDP werden gisteren door de Turkse veiligheidsdiensten aangehouden. In Turkije heeft de regering de toegang tot WhatsApp en Twitter geblokkeer dat meldt een groepering die het Turkse internet in de gaten . De Turkse Koerdische oppositiepartij HDP gaf donderdagmiddag een verklaring over de Nederlandse verkiezingen. Wij verklaren ons solidair met de HDP (Democratische partij van volkeren)!


Het Turkse parlement heeft vrijdag j. Met de sluiting van Koerdische en andere oppositiemedia en de arrestatie van parlementsleden van de Democratische Partij der Volkeren . Turkije heeft twee kopstukken en parlementsleden van oppositiepartij HDP opgepakt, dat meldt Reuters. Selahattin Demirtas werd opgepakt . Een ruime meerderheid van het Turks parlement heeft ingestemd met een wetswijziging van president Erdogan om de juridische onschendbaarheid van . In Turkije zijn donderdagnacht HDP parlementariërs opgepakt, waaronder de co-voorzitters Selahattin DEMIRTAS en Figen YUKSEKDAG . In dit kamp bevindt zich ook de Koerdisch georiënteerde Democratische Volkspartij (HDP). De partij won in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen 106 .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel