Ik ben mantelzorger

Veel mensen zijn het al jaren, maar hebben zich nooit gerealiseerd dat ze mantelzorger zijn. Of dat ze gebruik mogen maken van hulp bij die zorg. U geeft mantelzorg als u hulp biedt aan iemand waarmee u een sociale relatie heeft. Er bestaat geen algemene vergoeding voor mantelzorgers. Wel zijn er de volgende mogelijkheden: Heeft de hulpvrager een persoonsgebonden budget (pgb)?


Als beginnend mantelzorger komt er dan vaak veel op je af. Ook ken je vaak de mogelijkheden niet en stel je misschien jezelf de vraag ben ik mantelzorger?

Van de werkende beroepsbevolking combineert dus op de werknemers werk met mantelzorgtaken. Bovendien is er geen leeftijd gekoppeld aan een mantelzorger, iedereen kan mantelzorger zijn, van jong tot oud. Op initiatief van Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, heeft Mondial Assistance een Mantelzorg Reis- en . Mantelzorg is vrijwillig en onbetaald.


Toch zijn er enkele mogelijkheden voor een vergoeding. Dit om tegemoet te komen aan de vaak verminderde inkomsten . Landelijk gebruiken instanties en gemeenten de definitie van de Nationale Raad voor de Volksgezondheid: “Mantelzorg is zorg . Doe eens iets anders om in balans te blijven; Steunpunt mantelzorg; Mantelzorg en werk combineren .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel