Betekenis woord feiten

Je hebt gezocht op het woord: feit. Het dialectenwoordenboek kent spreekwoorden met `feiten`. Eén spreekwoord bevat `iemand met de neus op de feiten drukken`. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'feit', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken.


Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'in feite', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Voorbeeld: de feiten bewijzen dat hij het heeft gedaan. Ludwig Wittgenstein in zijn 'Tractatus logico-philosophicus'1.

De wereld is het geheel van feiten, niet van dingen. Afgelopen vrijdag werd Donald Trump geïnaugureerd als president . Het eerste probleem voor een computer die teksten verwerkt, is dat één woord allerlei. Harde feiten' noemen we die ook weleens, zonder daarmee afbreuk te doen aan de kracht en betekenis van het woord feit. De betekenis van het Samsung logo: In het Koreaans betekent het woord 'Samsung': 'drie sterren'.


De naam is gekozen door oprichter Lee . Post-truth' is het internationale woord van het jaar, voor Oxford. Indische twisten over de feiten en een woord. Maar Van Dale vermeldt bij 'Indiër', als tweede betekenis: „(veroud.) bewoner van Indië. Een goede Nederlandse vertaling van het woord is er echter niet. We kennen allemaal het woord 'feit'.


We zijn het ook eens over de betekenis ervan. Als PR professional maak ik me zorgen over 'alternatieve .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel