Gewone catalpa snoeien

Een bolcatalpa snoeien doe je in de periode januari tot eind februari, als het niet vriest. Een gewone Catalpa kun je het best snoeien in oktober . De bolcatalpa kan je het best snoeien tussen januari en eind februari, in ieder geval na de winter wanneer het niet vriest.

Een gewone catalpa kan je het best . Om de kroon vol hartvormige bladeren compact te houden, moet je de bol catalpa snoeien in de late winter. Verwar de bolcatalpa niet met de gewone Catalpa. Hoe radicaal mag je een catalpa snoeien?

Er is nog niet expliciet gezegd of het hier om een gewone catalpa of een bolcatalpa gaat. Bij het snoeien dien je een onderscheid te maken tussen de twee verschillende catalpa's, namelijk de bolcatalpa en de gewone trompetboom. Maar heb je enig idee wanneer je de Catalpa moet snoeien en hoe je dit het beste aan kunt pakken? In dit artikel wordt het allemaal uitgelegd . Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Een bol-catalpa is eenvoudig te snoeien, alle takken mogen verwijderd.


De onderstam is de 'gewone' Catalpa en deze heeft een losse groeivorm die een . Uitzondering is de Bol Catalpa met zijn zachte hout, deze pas terugsnoeien rondom 30. Als u twee jaar de snoeibeurt overslaat krijgt u een gewone boom.

Een gewone, vrijuit groeiende Catalpa hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. De snoei beperkt zich dan tot het in de winterperiode wegnemen van doo ziek, .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel