Wol wassen met azijn

Wol en zijde zijn delicate weefsels. Een scheut azijn in het laatste spoelwater is goed voor de vezels en frist de kleuren mooi . Voeg eventueel een eetlepel natuurazijn toe voor een mooie glans.

Wanneer je de wol op 30ºC wast krijg je een temperatuurwisseling en . Belangrijk is dat je wol en zijde niet laten inweken maar direct gaat wassen. Tip: Voeg een eetlepel azijn toevoegen aan de voorlaatste spoeling. U heeft een mooie wollen trui en bent hier zuinig op.

Wol heeft vele voordelen en een echte wollen trui . Let op: bij acryl werkt dit niet zo goed – ook al lijkt het op wol, acryl is een. Een sjaal van wol kan beter niet gewassen worden. Zwarte satijn blijft mooi en wordt schoon door wassen in azijnwater of . Misschien kun je wat azijn toevoegen aan het laatste spoelwater? Een scheut azijn aan het water toevoegen, fixeert de kleuren en beperkt het afgeven. Je kunt wol het beste wassen met de hand in koud water of in lauw water . Als wij de wol zo vetvrij mogelijk willen hebben wassen wij de wol in een.


Als wasverzachter kun je een scheut azijn toevoegen in het wasverzachterbakje.

Voor het kleurbehoud wordt aangeraden azijn in het voorwas of wasverzachter bakje. Te vaak met azijn wassen is niet goed voor weefsels.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel