Wat is dso

Wat is DSO precies, waarom is de DSO belangrijk en hoe kunt u de DSO verbeteren en voor uw organisatie berekenen? Er zijn veel factoren van invloed op de Days Sales Outstanding (DSO). Wat is de invloed van deze factoren op de bruikbaarheid van de ratio?


DSO is de afkorting van Days Sales Outstanding en staat voor het aantal dagen dat een factuur gemiddeld openstaat. Een andere benaming is gemiddelde . Wilt u weten wat DSO precies inhoudt en hoe u uw DSO als ondernemer verbetert? Lees direct verder en doe de CashScan!

De DSO-ratio (Days Sales Outstanding in receivables) is de meest bekende ratio. De berekening van de ACP-ratio (Average Collection Period) vergt wat meer . In de wereld van het debiteurenbeheer is het meest gebruikte meetinstrument de DSO (Days Sales Outstanding). Dagen Saldo Ouderdom (Days Sales Outstanding) is het gemiddeld aantal dagen dat het duurt voordat een factuur betaald wordt na het . DSO staat voor 'Days Sales Outstanding' en geeft het aantal dagen weer die uw.


Stel dat u begin april wilt weten wat de DSO-ratio van uw onderneming is. De Days Sales Outstanding (DSO)-ratio is een van de meest gebruikte. Ik wil er wel op wijzen dat deze ratio vaak niet exact beschrijft wat de .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel