Temporale arteritis

Je hebt een temporale slagader aan beide kanten van je hoofd in de slapen (temporalisgebied). Daarom wordt de aandoening arteritis temporalis genoemd. Arteriitis temporalis is een ontsteking van een bloedvat in uw hoof bij de slaap.

De aandoening komt vooral voor bij mensen ouder dan jaar. Arteriitis Temporalis is een ontstekingsziekte van de slagader bij de slaap. Andere benamingen zijn Giant Cell Arteritis (GCA) ook wel Reuscel Arteritus.


Arteriitis temporalis (arteritis temporalis, temporale arteriitis, ziekte van Horton) is een systemische vasculitis van middelgrote vaten.

Inhoudsopgave Inleiding AchtergrondenPolymyalgia rheumatica Arteriitis temporalis. In een kwart van de gevallen ging het hierbij om temporale hoofdpijn. Arteriitis temporalis is een chronische inflammatoire aandoening van grote. Andere zeldzamer, maar levensbedreigende, temporale arteritis symptomen kunnen bestaan ​​uit aneurysmata en beroertes. De oorzaken van temporale arteritis zijn niet duidelijk geïdentificeerd.


Soms kan het samenvallen met andere gezondheidstoestand. Arteriitis temporalis is geassocieerd met het humaan leukocytenantigeen. Het ontstaansmechanisme van arteriitis temporalis is tot op heden niet opgehelderd.


Ik heb arteriitis temporalis, een niet zoveel voorkomende ziekte van de slagaderen.

De verschijnselen zijn heel divers en ook tijdens het verloop veranderen de .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel