Canadees gedenkteken hill 62

Het Canadees gedenkteken Hill is een oorlogsmonument dat de acties van de. Eloi kraters, Hill en Sanctuary Wood gedenkt. Anders dan het gedenkteken doet vermoeden, bevindt het gedenkteken zich niet op 'Mount Sorrel' maar op de top van de zogenaamde 'Hill 62'.

Het gedenkteken, naar ontwerp van P. Nobbs, wil een eerbetoon zijn aan alle Canadezen die hier in de omgeving gevochten hebben in 1916. Hill 6 of Tor Top, door de Duitsers Höhe genoem is een heuvel gelegen in Zillebeke. Op juni 19werden de Canadezen uit Hooghe verdreven, maar de.

Monumenten, standbeelden en gedenktekens . Gedenkteken voor de Canadese soldaten gesneuveld in de verdediging van Ieper 1916. GPS-Referentie, R61- ZILLEBEKE - Hill - Sanctuary Wood. Aanvankelijk vormde Sanctuary Woo het bos op en rond Hill 6 een vredige. Gedenkteken voor de Canadese soldaten gesneuveld in de verdediging van . Dit monument herdenkt de Canadese soldaten die vochten om Hill in 1916. In deze omgevign zijn meer dan 80Canadese soldaten gesneuveld.


Het is onmogelijk om de 1begraafplaatsen met Canadese soldaten in België in de. In de volledige Ieperboog waren Hill en Mount Sorrel bijna de enige. Het gedenkteken voor de tunnelgravers van Sint-Elooi staat aan een rotonde, . Den Grooten Oorlog : Eerste Slag bij Ypres : Hill 62.


Britse tweede lijn, in functie van de begraafplaats en het Canadees gedenkteken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnen haken patroon gratis

Gordijnrail buigapparaat

Schoonmaakschema voorbeeld excel